Slik overlever du i uvær og kulde

Kjell Reidar Hovelsrud
Slik overlever du i uvær og kulde
ISBN: 978-82-8281-030-2
Kr 200,- hft., ill.

Så lunt, så enkelt, og så hyggelig

Søker du spenning og opplevelser i vinterfjellet, bør du lytte til erfarne fjellfolk. I denne praktiske boken får du gode tips og råd om valg av klær og utstyr, og ikke minst om hvordan du takler vanskelige og uforutsette situasjoner som kan oppstå i fjellet. Den er viktig både for den vanlige skiturist, og garvede fjellfolk inkludert skuterkjørere.

Kjell Reidar Hovelsrud har lang og bred erfaring fra Svalbard med mange overvintringer som fangstmann, og aktiv som turoperatør, ekspedisjonsleder og rådgiver for nordpolekspedisjoner gjennom mange år.

Børge Ousland har skrevet forord til boken

«Etter hvert som jeg leste meg igjennom boken slo det meg at dette er skrevet, og innholdet prioritert av en «håndverker» og ikke en «akademiker». Jeg opplever at boken innholdsmessig har potensiale til å nå både de som har ekspedisjonsplaner, og de som planlegger en tur fra hytte til hytte.
. . . .
Jeg vil gjerne at Røde Kors kan referere til denne boken i sitt nye kurshefte «Trygg vinterglede». Jeg tror også at vi ønsker å kjøpe inn boken som tilleggslektyre til deltagerne på vår operative redningslederutdanning.»

Lars Atle Skorpen
Avdelingsleder
Nasjonal Beredskap og Hjelpekorps

«En bok som er viktig både for den vanlige skiturist, og garvede fjellfolk inkludert skuterkjørere.»